Ученици от бургаската ИТ гимназия спечелиха „ХАКАТОН“ – 2019

Възпитаници на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации спечелиха голямата награда на „Хакатон“ – 2019. Те участваха с проект на мултифункционален робот, който прилага интелигентна система за напояване. Едновременно с това роботът измерва влажността и температурата на почвата и определя точното количество вода, което трябва да се използва.

Темата на „Хакатон“ – 2019 бе „Създаване на приложения за синя икономика“. По време на състезанието бяха коментирани актуалните тенденции за развитие в IT сектора от водещи български и международни лектори.

Акцент в презентациите бе проектът на Община Бургас на тема „Инициатива за син растеж“. Доц. Александър Димитров – ръководител на катедра „Екология и опазване на околната среда“, представи лекция на тема „Кръгова икономика“.

Състезанието се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас и се организира с изключителната подкрепа на Община Бургас, фирмите „Технологика“, ScaleFocus, Codific, „Мусала Софт“, „Клъстер ИКТ Бургас“, ERP Bulgaria, EPAM, Sutherland, BluAct, MSCOMP.

В тазгодишното издание на „Хакатон“ участваха 20 отбора с общо 67 състезатели. Целта на инициативата е да дава поле за изява на млади хора с интереси в разработването на софтуерни приложения.

Класиране на учениците:

Име на отбора Място

Alpha    1-во място

The Eagles          2-ро място

2B(OutOfRange)|| !2B(OutOfRange)     2-ро място

У.Н.И    3-то място

GhoSTLabz         3-то място

BlueInfra             3-то място

PizzaCode           1-во място за студентите

 

Име на отбора и специална награда

ТКПС (Трудово кооперативен програм. съюз) – Активен туризъм

GooseSoft – Data connection

Riversearch – Обучителен хъб

InfraBlue – Добра бизнес идея

HOKU Studios – Eco game play

FishCode – Син on-line магазин

Typhon – Синя енергия

CAPS LOCK – Сини доброволци

MissingNote – Blue edication

Domaintors – Blue ship

Отбор без име – Синьо визионерство

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!