Учат жени как да се защитават от нападатели

 Първо по рода си практическо занимание на тема „Самозащита за жени в риск” ще се проведе в Бургас на 18 април, събота. То е организирано от Централен полицейски карате и джу джи-цу клуб и Областна дирекция на МВР – Бургас.

В безвъзмездната инициатива главни инструктори ще са : Венилин Русинов и Радостина Николова – действащи полицейски служители, многократни носители на престижни отличия от държавни и международни състезания. В занятието ще се включи и техния екип, включващ : Павел Димитров, Милен Джиналийски и Яни Русинов.

Планирано е да се представят лесни и ефективни техники за самоотбрана, които жените биха могли да приложат на практика в случай на рискова ситуация. Провеждането на практическото занимание е следствие от множество случаи на нападения с цел грабеж или сексуални посегателства, осъществени през последните месеци на територията на Бургас – град, чиито жертви в тъмната част на денонощието обикновено са самотно придвижващи се жени.

Практическото занимание ще бъде в две части, като първата ще се проведе от 12.00 ч. до 14.00 ч. в Спортната зала на Дом на НХК, а втората – от 16.00 ч. до 18.00 ч. в Спортния център на Математическата зала.

МВР – Бургас кани всички желаещи дами в спортни екипи и с добро настроение за участие в тренинга. На участниците в практическо занимание „Самозащита за жени в риск” ще бъде издаден сертификат.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!