Утре излитат последните израелски туристи

На 20 ноември от Летище Бургас ще излетят последните 164-ма туристи от Израел, пребивавали в Слънчев бряг през последната седмица. С това приключва чартърна програма от Тел Авив за 2014 г. и туристическият сезон в Южното Черноморие ще бъде окончателно закрит.
Израелските туристи дойдоха в Слънчев бряг най-рано – на 3 април, и си тръгват последни. Те осигуряват желаната от туристическия бранш 8-месечна продължителност на сезона.
През тази година броят на туристите от Израел в Слънчев бряг бележи ръст от близо 2% спрямо миналата година. Толкова е и ръстът на всички туристи, пребивавали през това лято в най-големия ни курорт. От април до ноември тук са гостували общо 99 700 израелци.
„Очакванията ни през този сезон бяха туристите от Израел да надхвърлят 110 000. Въпреки атентата от преди две години заявеният интерес показваше, че страхът е преодолян и България продължава да е предпочитана туристическа дестинация. 50-дневната война в ивицата Газа обаче наложи отмяната на няколко чартърни полета в пиковия сезон. Независимо от това бележим ръст и сега, след края на сезона, аз ще благодарих лично на всички, които положиха усилия за това – туроператори, хотелиери, институции”, каза почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.
Да се направи точна прогноза за следващия туристически сезон е още рано. Сигурно е , че първите израелски туристи ще пристигнат в Слънчев бряг отново в началото на април. Очаква се ръст, но с колко точно, ще стане ясно през март следващата година. Как точно ще протече сезонът ще зависи и от международната обстановка, коментира Орлин Мандов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!