Уникални велосипеди и интерактивни терминали сменят досегашната рент-а-байк система в Бургас

Нови 120 велосипеда с отлични технически характеристики и множество функционалности, гарантиращи удобство и безопасност, ще заменят колелата, който Община Бургас отдаваше под наем предходните 2 години. Те са с модерен и раздвижен дизайн и ще се произвеждат единствено за Община Бургас. Новите байкове са по-висок клас, с вградени скорости и по-маневрени гуми. Предвидени са отново и рикши за деца.

Иновативната автоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем „ВелоБургас“ е пилотна за страната и бе въведена през 2013 г. Оттогава тя се усъвършенства и осигурява по-голямо удобство за желаещите да наемат велосипеди, а в общото меню се интегрират допълнителни услуги.

„Идеята ни е новите интерактивни терминали да се използват не само за наемане на велосипеди, но и за популяризиране на полезна информация за града. Безспорно най-големият им плюс ще е възможността чрез тях да се подаде в спешен случай видеосигнал до оператора в call центъра“, обясни кметът Димитър Николов.

Той уточни, че през новите 13 мултифункционални модули ще може да се плаща наем на колело – с кредитна /дебитна карта и чрез специалните велокарти. Опцията услугата да се заплати чрез sms също остава активна.

Нов ще бъде и начинът на заключване на байковете. Всеки от тях ще се паркира на самостоятелен модул.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!