Умоляват се гражданите да си изхвърлят боклука… на село!

Принципно съм против саморазправата, но толкова гняв ми се е натрупал, толкова омерзение, че не отговарям за поведението си в някои моменти. Като, например, ако видя кой е този „гражданин” на най-добрия град за живеене, който си е рендосвал нещо си и е събрал цял чувал талаш и стърготини. И къде ги е изсипал? Точно върху тревата в градинката пред блока. Че да може вятърът да разнесе дървесните частици до където може, а децата да се заровят в талаша, да го пръснат, да разтрошат щайгите, с които е пренесен талаша и да използват частите им вместо футболна топка…  А ритането и ровенето в купчината стърготини става точно пред  умилителните погледи на техни баби, майки, лелки и не знам още каква рода…  Ако направиш забележка, те гледат злобно, затова стискаш зъби и трупаш негодуванието в себе си.

Впрочем, зелените площи пред блока могат с успех да се преборят в класация за най-голяма мръсотия. В тревата и между дърветата  са разхвърляни бутилки и кутийки от бира, опаковки от вафли и бисквити, смачкани хартии, вестници, рекламни брошури… Между тях, а и по алеите – кучешки акита с различни размери. Истински рог на изобилието за социолози, които биха решили да направят изследване какво консумира днешното дигитално – виртуално общество…ostanki konteiner

Друг „гражданин” на този град и този същия жилищен блок, в който имам неудоволствието да живея, вероятно изобщо не е е виждал пепелник. Защото от години изхвърля угарките от цигарите си и кибритени клечки през прозореца. Част от тях попадат върху моята тераса и не само че не мога да си позволя да простра пране, ами и треперя да не се подпали нещо… Значи, ако го видя кой е… Не отговарям!20150508_091331

Днес ми кипна от негативното натрупване, като видях и паркирания автомобил върху пешеходна пътека. Защото се запитах: що за човек трябва да си, за да се отнасяш към града си и към съгражданите си по начин, който говори или за прекален непукизъм, или за самочувствие, по-високо от Сиърс в Чикаго? Кучето ти да си маркира с миризливи купчинки навсякъде, ти да си паркираш, където си щеш, да си хвърляш боклуците на всяко друго място, освен на определеното за тази цел, да храчиш и плюеш върху току-що  измития тротоар…  А останалите да са длъжни да те търпят!!!

Гнусно ми е, срам ме е…DSCF7174

И ме боли за този град, в който не циганите са виновни са всичко, и не само просяците и бездомниците разхвърлят около контейнерите и ги палят… Селяндурщината и простащината дебнат отвсякъде! И най-уязвими са тези, които спазват законите – включително и човешките! И участват в кампании „Да почистим България…“  Въпреки, че резултатът от чистенето  ще е ден до пладне!

Справедливият ми гняв един ден ще изригне, няма начин!  И ще се саморазправя с този, който ми е паднал на мушка. Независимо дали той е най-виновният!  И кой знае защо си мисля, че ще имам и последователи, на които също им пука къде и с кого живеят!!!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!