Улесняват пешеходното движение край МБАЛ

Община Бургас напредва с изграждането на доста сериозна като квадратура пешеходна зона в района на МБАЛ /бившата окръжна болница/ в к-с „Зорница“. Проектът се изпълнява по искане на незрящите хора в нашия град и със съгласието на местния парламент.

Пешеходната зона се строи не с асфалт, а с покритие от плочкова настилка и нови бордюри. По цялата й дължина преминава тактилна пътека, която ориентира незрящите. Бордюрите нарочно се изпълняват по-високи от преди. Таксиметровите, както и всички останали шофьори, да се чувстват предупредени, че нямат работа върху новите тротоари.

По нареждане на кмета Димитър Николов, тази година в Бургас се прави още нещо в подкрепа на незрящите – при ключовите кръстовища в града се чертаят тактилни пешеходни пътеки. Това не е скъпа инвестиция, но показва отношението на местната власт към проблемите на хората с увреждания. Бургас не спира да работи по тази тема, тъй като защитава репутацията на единствен в България, попадал два пъти в ТОП 30 на най-достъпните европейски градове.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!