Укрепването на храм „Св.св.Кирил и Методий“ прикрючва през лятото

През 2015 г. предстои да бъдат финализирани няколко проекта, съобщават от Община Бургас.

През лятото на тази година ще приключи реконструкцията на храма „Св. св. Кирил и Методий“, след което ще започне възстановяването на стенописите. Скоро ще бъде отворена подземната улица. Тя ще помогне да се разтовари трафикът до южната част на ул. „Княз Борис“ без да се прекъсва пешеходното движение. Същевременно подземната улица ще свърже двата най-отдалечени булеварда „Княгиня Мария Луиза“ и „Димитър Димов“.
В район „Приморие“ се работи по проект за система за питейни и отпадни води.
Експозиционен център „Флора Бургас“ също е в списъка на обектите, които ще бъдат финализирани през 2015 година. Новата сграда ще дава възможност там да се провеждат изложения целогодишно.
Община Бургас ще търси възможности за осигуряването на средства, с които да се реконструира пешеходната зона на улица „Александровска“ в участъка от площад „Тройката“ до бул. „Сан Стефано“, където се изгражда централната спирка по проекта за интегриран градски транспорт.
Реконструкция е предвидена и в Летния театър. Там ще бъдат подменени старите седалки и ще се изградят съоръжения, които да осигурят достъп за хора с увреждания.
Проектът за преустройство на бившите казарми в Приморски парк е завършен. През тази година предстои да започне изграждането на Дневния център за деца и младежи с увреждания.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!