Ударна дезинфекция на пощенските клонове, където се получават пенсии

В дните за раздаване на пенсиите дежурни екипи от Дезинфекционна станция и доброволци ще дезинфектират пощенските клонове в града през два часа. Допълнително ще се следи възрастните хора да са на безопасно разстояние един от друг, съобщават от Община Бургас.

Към днешна дата на територията на Бургаска област има регистрирани 21 положителни случая на коронавирусна инфекция. Трима души са настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас, двама в Айтос.

„Проведохме разговор с ръководителите на Бургаското духовенство и уточнихме в подробности необходимите общи действия при провеждането на предстоящи църковни празници. Започваме с Цветница. Във всички църкви ще бъдат осигурени допълнително диспенсъри с дезинфектант. Още веднъж ще бъде обработена вътрешната площ на храмовете, както и около тях. Ще бъдат осигурени мобилни мивки за повече хигиена. Служители от полицията и общинската дирекция УКОРС ще дежурят за допълнителна безопасност. При добро време бургаските свещеници ще проведат служението на открито. Очакваме съдействие и от останалите религиозни общности в Бургас. Двете католически църкви тук обявиха, че ще бъдат затворени за великденските празници. В службите ще участват само духовниците и може би те ще ги излъчват онлайн. Срещнахме се и с представители на останалите вероизповедания. Арменската църква, например, също ще бъде затворена. Но право на църковните ръководства и настоятелства е да вземат тези решения“, каза кметът Димитър Николов.

Вече всички болници в Бургас ще изпращат писмена справка на Общинския кризисен щаб за своите нужди от защитни материали и облекла, медицински апарати и оборудване, както и за всякакво допълнително съдействие.

Към днешна дата Щабът е поръчал 600 шлема. Половината вече пристигнаха и са раздадени в УМБАЛ, Полиция, Бърза помощ.

3600 защитни костюма са поръчани. 1500 са пристигнали до днес. 500 са в УМБАЛ, 300 в Спешния център и Бърза помощ, останалите в Белодробна болница и Комплексен онкологичен център.

1600 защитни хирургически престилки са поръчани. 600 са получените до днес. 250 са в УМБАЛ, 100 в Спешен център и Бърза помощ, 100 в КОЦ, 50 в Белодробна болница, 100 на социалните служби.

След като бъде обявен детайлният списък с медицинските лица от първа линия, които ще получат финансова премия от държавата, по предложение на директорите на здравни заведения Общинският кризисен щаб ще прецени как да се разпределят допълнително гласуваните от Общинския съвет 35 000 лева, за да се подпомогнат медици извън държавния списък.

Продължава да се следи дали се спазва заповедта за изключване на кафе автоматите в Бургас. Общинският щаб е на мнение, че тя е правилна.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!