Търсят се стопани на 22 морски плажа

Министерството на регионалното развитие и благоустройство обяви търгове с тайно наддаване за 22 черноморски плажа. Конкурсите ще се провеждат от 16 март в продължение на 5 дни в сградата на министерството в София. На сайта на ведомството е публикувана подробна информация относно условията, местоположението и наемната цена на морските плажове. Всички те се отдават под наем за срок от пет години.

Половината от плажовете се намират на територията на бургаска област. От тях централният плаж в Св. Влас е с най-висока цена за годишен наем – 256 038 лева. Търгът за него ще се проведе на 19 март от 10 часа. За „Нестинарка” в Царево желаещите ще се конкурират на 20 март, като стартовата цена за наем на държавния имот е 227 509 лева за година. „Елените 2” в Община Несебър е с най-ниска начална цена –  4 787 лева. Търгът за него ще бъде на 18 март. В общината още три плажа ще бъдат с нов стопанин. Това са: „Елените 1″, „Елените 2″ и „Свети Влас – запад”.

Търговете за ”Червенка”, ”Черноморец – юг” и ”Черноморец – изток” в Община Созопол ще се проведат на 19 и 20 март. Сред останалите обявени плажове в региона са „Сарафово 1” и ”Сарафово 2, „Дяволска река 1”в Община Приморско „Поморие – буната” и други.

Заявления за участие във всички търгове се приемат до 13 март включително, а цената на документацията е 500 лева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!