Търсят изпълнител за нов мост на Ропотамо

В програмите на  „Пътна инфраструктура” поетапно ще бъдат включени всички пътища в област Бургас, които плачат за ремонт

Всички пътища в недобро състояние на територията на област Бургас поетапно ще бъдат включени в ремонтните програми на „Пътна инфраструктура“, съобщиха за nabrega.bg от агенцията. Част от тях са включени в проекто-списъка на обектите от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Това са път ІІ-99 І-9 – Созопол – Приморско – Царево от км 29 до км 58, с дължина 28,892 км и път ІІI-208 Провадия – Дъскотна – Айтос от км 49 до км 82, с дължина 33,4 км. След утвърждаването на проеко-списъка и при осигуряване на финансиране ще бъде извършена цялостна им рехабилитация.

През следващите месеци предстои да завърши рехабилитацията на 86 км от второкласния път ІІ-79 Елхово – Средец – Бургас, която е по програма „Транзитни пътища V”.

Съществува реален шанс за решаване на многогодишната сага с пътя Царево-Малко Търново. В плана на Агенция „Пътна инфраструктура” е заложено възлагане изработка на технически проекти за основен ремонт на 56 км от път II-99 Царево – Малко Търново, както и на близо 29 км от път I-9 Обзор – Баня. Ще бъде изготвен и технически проект за ремонтно-възстановителни работи на път II-99 Бургас – Царево, надлез при км 3 (Ченгене скеле). Очаква се да бъде проведена и процедура за избор на изпълнител на инженеринг (проектиране и строителство) на нов мост на р. Ропотамо при км 16 на път III-992 Веселие – Ясна поляна. От агенцията обаче не посочват конкретни срокове за реализация на тези проекти.  Как всичко това ще се разположи във времето, предстои да видим.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!