ТФ „Петлите” превзе българския ефир за ден

В навечерието на втората премиера на книгата си „Да докоснеш мечтата”, Георги Димитров разказва на България как се създават достойни хора

Ръководителят на ТФ „Петлите“ Георги Димитров гостува в няколко български електронни медии, където сподели как изкуството създава истински приятелства. За един ден той  участва в  предавания на  БНТ, ТВ+, България он Еър и БГ радио.

Проявата му в предаването „100 процента будни“ по българската Национална телевизия бе посветена на резултатите от деинституционализацията на децата от домове за сираци.

Георги Димитров от първо лице разказа колко по-добре за психичното здраве на децата е новата система, която ги изведе от големите домове за сираци и постави в условия, близки до семейните.

Той даде пример със своето детство, когато за 150 деца е отговарял един нощен възпитател и сегашните защитени домове, в които за 7 деца се грижат 7 човека.

Георги подчерта, че в подхода към децата най-важното е душевната близост и изграждане на чувства за защитеност, любов и разбиране, отколкото това те да бъдат нахранени и облечени.

Ръководителят на танцовия състав разказа за уникалния социален проект „Петлите“, създаден от него преди 13 години и зад който застанаха десетки хора, институции и общини. При това съвсем безкористно и без средствата на европейските програми.

Георги разкри тайната на своя опит за интеграцията на децата в неравностойно положение в обществото:
„Това е съвместният живот на децата- сираци и децата, които идват от семейства. Години наред те тренират заедно, участват в спектаклите, вълнуват се, радват се и споделят едни и същи мечти.“

В школата на Георги Димитров има дисциплина и ред, въведени са правила, които всички спазват, но има и много постижения. Мнозина от участниците в състава са вече студенти и се справят самостоятелно в живота. Формация „Петлите“ има убедителна колекция от награди за участия във фестивали и конкурси в страната и чужбина.

Георги Димитров описа своя живот в книгата си “ Да докоснеш мечтата“, която излезе от печат това лято. Автобиографичната творба ще има втора премиера на 21 ноември, от 19.00 часа, в залата на ДНА в Бургас. Изповедта на младия мъж, доказал, че няма невъзможни неща, ако следваш мечтите си с труд и сърце, ще достигне безплатно до всеки, закупил билет за спектакъла. Не е съвпадение, че той ще се играе точно в Деня на християнското семейство.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!