Тръгна конкурсът „Петя Дубарова”

Националният литературен конкурс „Петя Дубарова“ вече започна да приема творби. В надпреварата могат да участват младежи и девойки от 14 до 19 години, а крайният срок за подаване на творбите е 31 март 2015 г.

Кандидатите могат да изпращат своите произведения в два раздела – поезия и проза. Според регламента изпратените литературни разработки не трябва да са били публикувани преди това. Желаещите могат да участват с повече от една творба, като изискването е броят на стихотворенията да не надхвърля пет, а изпратените разкази да не бъдат повече от три.

Участието в литературната надпревара е анонимно. За целта в плика с творбите всички кандидати трябва да поставят в отделен, по-малък плик, лист с информация за себе си (имена, адрес, телефон и др.) .

Текстовете трябва да се изпращат напечатани в четири екземпляра на адреса на къщата музей „Петя Дубарова“ в Бургас на ул. „Гладстон“ 68.

Изпратените творби се оценяват от 5-членно жури, чийто състав все още не е обявен. Голямата награда е обща и за двете категории – пластичен знак и диплом. Класиралите се на първо, второ и трето място във всеки един раздел получават диплом.  Множество специални награди са предвидили и от съорганизаторите на конкурса.

От създаването си през 1984 година ,конкурсът привлича всяка все повече млади участници. Само на миналогодишното му издание са връчени три първи места в раздела за проза.

Заключителният етап на конкурса традиционно се провежда през месец май в Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!