Трубадурът на екзотиката Йото Пацов идва в Бургас

Авантюрист, бунтар, пътешественик, експериментатор, мистик, ловец и рибар… какъвто и да го наречем, няма да сгрешим, щом визираме писателя и журналист Йото Пацов.

Историята на живота му е толкова богата и шарена, че с огромно любопитство очакваме той да я опише. А, дано… Дотогава – има на какво, излязло изпод перото му,  да се наслаждаваме.

Йото Пацов е автор на книгите „Петелът кълве звездите“, „Пръчка от леска“, „Лъжикерван“, „Учителите“, „Великите учители”, „Единаци”, „Перо от гарван”… Журналистическата му биография включва работа като военен кореспондент в Албания, Хърватска, Босна и Херцеговина.Той е и първият чуждестранен журналист, проникнал в зоната на Чернобил 20 дни след взрива. Пътешествал е из Сибир, Далечния изток, Азия, Индия… Запален природолюбител. По негова идея и под редакцията му е издадена първата в България „Българска ловна антология”.

Срещата-разговор с оригиналната и екзотична личност Йото Пацов в Бургас ще бъде и на специален интонационен фон, създаден чрез изпълненията на бардове от бургаското сдружение  „Солени ветрове”. Писателят гостува на нашия град именно благодарение на тях.

Литературно-музикално-дискусионното събитие ще започне от 18 часа  на 19 март, четвъртък, в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”. Входът е свободен.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!