Триатлети, плувци, колоездачи и бегачи от цялата страна се включиха в четвъртото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце”

Победител е световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев

Лъвско сърце“ е едно от най-тежките и атрактивни предизвикателства, в което състезателите се съревновават в три етапа – 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо.

Тази година събитието се проведе на 7-и септември в Приморско и в него се включиха над 380 участника. От всички състезатели успешно финишираха 100 души в категория „Ултра” и 74 отбора в категория „Щафета”, което е показателно за подобряването на нивото на всички участници. Най-младият от тях – Максим Христов спечели 21-километровото бягане на „Adidas Runners” с време от 01:34:41. Досегашният рекордьор на трасето за бегачи – Мирослав Спасов отново участва в отборното предизвикателство на категория „Щафета”, като успя да подобри времето си с цели 2 минути до 01:26:33 и вдигна още по-високо летвата за всички останали бегачи. При щафетните отбори (от двама или трима състезатели) почетната стълбичка окупираха отборите на „Слабаците” с време 07:05:31, „Team Bryzos” (07:21:28) и „Бартинкоф” (07:36:03).

Тази година големият победител в индивидуалната надпревара е световният и трикратен европейски шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев-Тачо с време от 07:34:50. Това беше неговият дебют в състезанието, но това не го спря да спечели титлата. Георги Вълчев остана втори (07:47:29), а миналогодишния победител Вим Щеркс от Белгия се нареди на трето място с време от 07:52:28.

“Много съм щастлив, че участвах и се слях с невероятната атмосфера и хората тук. Състезанието беше изключително професионално организирано, трасето беше истинско предизвикателство, а гледките-спиращи дъха! Поздравления за организаторите, доброволците, участниците и техните лъвски сърца!“, коментира Беломъжев след финала.

При жените голямата изненада поднесе Виктория Данова с време от точно 9 часа и 40 минути, като веднага след нея се наредиха Ася Борисова (10:04:05) и Косара Ботева (10:11:17).

Пълните резултати от състезанието можете да откриете на сайта: https://www.lionheart.bg/rankings-2019

Видео от миналогодишното издание може да видите тук: https://www.facebook.com/LionHeartUltra/videos/2017626921693871/

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!