Теодосий Спасов, хор „Космически гласове“ и актьорът Стойко Пеев изнасят „Благослов за България“

Плеяда от фолклорни изпълнители ще представят магията на българската музика в Бургас за националния празник 3 март.
Теодосий Спасов и Фолк Квинтет, Женски хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева, актьорът Стойко Пеев, Невена Цанева и ПФА „Странджа“ ще изнесат мултимедиен концерт-спектакъл „Благослов за България“ в залата на Държавната опера в Бургас на 2 март от 18:00 часа.
В спектакъла са вплетени моменти от българската история и известни фолклорни песни. Актьорът Стойко Пеев ще пресъздаде образите на знакови исторически личности. Познаваме неговата игра от популярни ленти на българското кино. Той  изпълнява главната роля в известния български филм „Хан Аспарух“ на режисьора Людмил Стайков, Горан във „Време разделно“ на Людмил Стайков и полковник Стамов в „Рокада“ на режисьора Аспарух Николов.
„Бояна на порти седеше“, „Мама Рада думаше“, „Дилмано Дилберо“, „Руфинка болна легнала“, „Тебе поем“, „Ирино, бяла тракийко“ са само малка част от репертоара на Женски хор „Космически гласове“. С тези песни формацията многократно е изправяла публиката на крака. „Космически гласове“ е един от най-популярните български фолклорни състави и несъмнено принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес.
Специален концерт по повод националния празник ще има в „Меден рудник“. Тай ще се проведе на 3 март от 11:00 часа в спортна зала „Никола Станчев. Водещ на концерта ще е Никола Парашкевов. Участие в музикалната програма ще вземат Жечка Сланинкова и оркестър „Странджа“, ФТА „Никола Гинов“ и Танцов ансамбъл „Зорница“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!