Танцьори от несебърска школа по изкуства гостуваха в Тайланд

Преди броени дни Детска фолклорна група при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър се завърна от поредното задгранично турне в далечния изток. Младите несебърски таланти отново бяха посланици на българското музикално-танцово фолклорно   изкуство далеч зад  пределите на родината.

 По покана на борда на директорите на Университета „Суриндра Раджабхат” в провинция  Сурин, Тайланд, фолклорният ансамбъл при ООШИ отпътува за Банкок и Сурин, където взе участие в третото издание на „Сурин международен културен обмен”, заедно с представители на още 11страни – Полша, Русия,Камбоджа, Индия, Хърватия, Бангладеш, Израел, Филипини, Лаос, Индонезия, Непал.

В рамките на събитията, съпътствали културния обмен, децата на Несебър, ръководени от директора на ООШИ д-р Данислав Кехайов и преподавателя по български народни танци Тони Йотов, представиха част от българските традиции и култура.

Със своите емоционални изпълнения, красива музика и хореография нашите малки изпълнители успяха да спечелят сърцата на многобройната публика.

В няколко училища, който  посетиха,  се състояха срещи с тайландски деца.  Нашите танцьори запознаха местните младежи   с богатството от ритми в българските танци, заредиха ги с много положителна енергия и доказаха отново, че танцът е магия за душата, опиат за тялото и сила за духа.

На модно ревю, организирано в една от вечерите, нашите танцьори демонстрираха традиционни национални костюми и показвайки усет за красота, финес, естетика, съвършенство.

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!