С 32% по-малко туристи в Бургаски регион през юни

С 32 % по-малко туристи са посетили Бургас и региона през месец юни 2015 г. спрямо същия месец на миналата година. На територията на областта са обслужени 267 529 туристи, в това число са и руските граждани, които са закупили недвижими имот. Данните са от Бургаска регионална туристическа камара. Според официалната статистика, водена в камарата, спадът на туристите през тази година е 21%, но без да да бъдат отчислени чуждестранните собственици на имоти.

От общия туристопоток ръст  бележат туристите от Естония – 57%, Холандия – 27%, Швейцария – 16.60%,
Унгария – 16%, Полша – 15.50%, Ирландия – 9%, Словакия – 8%, Финландия – 5%. По-малко от миналата година са летовниците от Люксенбург, Литва, Русия, Австрия, Норвегия, Беларус, Швеция, Франция, Германия, Литва, Чехия и Латвия.

Очакванията  за юли 2015 г. са отново за спад. От туристическата камара предлагат да се проведе масирана реклама на вътрешния пазар, който да компенсира загубите от външния. Специалисти от бранша предлагат и още един вариант за излизане от положението – българските туроператори да постигнат преки контакти с немски, английски и руски контрагенти и да представят офертите си за техните туристи, които се пренасочвани от Тунис към други дестинации.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!