„С книга на плажа“ представя творби на Недялко Йорданов

Последните творби на бургаския автор Недялко Йорданов „Любов по време на социализъм“ и „Сцената е моят дом“ ще бъдат представени в рамките на изложението „С книга на плажа“. Това ще се случи на 23 юли от 19:00  часа в новия Експозиционен център „Флора – Бургас“.

„Любов по време на социализъм“ е първият роман на Недялко Йорданов“, в който се проследяват любовните преживявания, трепети и разочарования на един драматург в провинциален театър. Това е история, разказана като дневник, в който поредица от случки преобръщат живота на главния герой и емоционално го изхабяват. Все пак той се опитва да намери и запази любовта и накрая успява.

„Сцената е моят дом“ е един поетичен дневник на любовта на Недялко Йорданов към сцената. Сборникът включва песни, арии и дуети, както и два анализа на „Хамлет“ и „Чайка“.

Недялко Йорданов е роден на 18 януари 1940 г. в Бургас, където завършва гимназия през 1957 г. През 1962 завършва специалност „Българска филология“ в Софийския университет.  Една година е учител по литература в Малко Търново. От 1963 година до сега работи единствено в театъра. До 1983 година е драматург на Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“, а от 1983 до 1990 година е художествен ръководител на същия театър. От 1990 до 1999 г. е драматург и режисьор на театър „Възраждане“ в София.

„С книга на плажа“ е най-новата лятна инициатива на Община Бургас, която предоставя възможност на водещи издателства и издателски къщи да представят най-новите популярни автори и заглавия от различни литературни жанрове и да популяризира книгата като развлекателен и верен „партньор“ в летния ден. Изложението ще се проведе от 22 до 29 юли в Експозиционен център „Флора Бургас“ от 10:00 до 22:00 часа.
Съорганизатор на събитието е Регионална библиотека „П.К. Яворов“ с медийни партньори „Аз чета“, Общинско радио „Гласът на Бургас“, Радио „Бургас“ и „Виж Бургас“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!