„С книга на плажа“ започва утре

В първия ден на изложението ще срещнете на живо Мина Кръстева, Атанасия Петрова, Ина Иванова, Надежда Радулова и Георги Тошев

Новото издание на бургаското изложение „С книга на плажа“ започва утре, четвъртък, 13 август, и ще продължи до 16 август. За целта централната алея пред експоцентър „Флора“ в Морската градина ще бъде оформена като базар, където всички четящи да контактуват директно с издателствата „Новата цивилизация“, „Знаци“, „Омофор“, „Распер“ – ЕТ „Алай“ – Пламен Григоров, ИК „Унискорп“ ЕООД, „КМ Издателство“ ЕООД, „Керът“ ЕООД, „Жанет – 45“, ICU, „Рибка“, „Вектор Тера ЕООД“, „Тогедър Академи“, „Либра-Скорп“, „Алфиола“, „Хелиопол“, „Изток-Запад“, „Костенурко“ и „Мусагена“. Техните книжари ще ви очакват всеки ден от 10.00 до 21.00 ч. с най-доброто и най-новото в литературата.

„С книга на плажа“ има фестивален характер и разгръща богата съпътстваща програма, по време на която посетителите ще преживеят вълнуващи срещи с популярни автори. Не пропускайте възможността да получите автограф от любим писател или поет. 

Утре фестивалът започва със среща, посветена на най-малките читатели. Точно в 10:00 ч. на откритата сцена ще се качи писателката Атанасия Петрова, за да представи авторската пиеса „Русалката Дая, езерото Вая и феята на Екологията“. От 18:00 ч. организаторите канят всички читатели на представянето на „Градежът“ на Мина Кръстева. Книгата е разказ за пътя, извървян от майстор Кольо Фичето, който историята е запомнила с неговия с огромен талант и трудолюбието му.  

На ЧЕТЕНЕ край плажа със специалното участие на Ина Иванова и Надя Радулова, ви канят от издателство „Жанет 45“ в 19.00 часа. Поезията на Ина Иванова обръща специално внимание на паметта, на детството, чиито рани носим през целия си живот, както и на невъзможността да преодолеем човешката си уязвимост („сърцето винаги е потърпевшият“). Вероятно заради това хартиените криле, ядката на смисъла, изящното и спасителната сила на думите са възможните изходи на лирическата ѝ героиня.

„Малкият свят, големият свят“ на Надя Радулова – в началото на тази книга „зреят осем обли молитви“, в края осем ръбести метаморфози пренареждат света от вчера и утре. Междувременно на една невидима поднебесна тераса някъде между Женския пазар и Халите едно малко момиченце проговаря – не, изкрещява „айдаааа“ – първа дума, първо „хайде“ и колелото на времената се завърта бясно.

В края на първия ден от фестивала програмата предлага среща с Георги Тошев, който ще представи своята книга „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ и филма „Рицарят на смеха“.

Георги Тошев: „Фамилия, позната на всеки българин. Дори на тези, които са родени след неговата смърт. Георги Парцалев е сред най-обичаните български артисти. Неговият мустак, специфичен говор и бижута го превръщат в един от най-колоритните идоли по време на социализма в България. Зад фасадата на успеха, парите, почитателите, се случва животът на един чувствителен, раним и често предаван човек.“.

 

* Изчетете още веднъж цялостната програма:

13 август, четвъртък

 

10:00 ч. – Атанасия Петрова представя пиесата „Русалката Дая, езерото Вая и феята на Екологията“;

18:00 ч. – Мина Кръстева представя „Градежът“ – издателство „Знаци“;

19:00 ч. – Четене с Ина Иванова и Надежда Радулова, представяне на книгите им „Криле от папие-маше“ и „Малкият свят, големият свят“ – издателство „Жанет 45“;

20:00 ч. – Георги Тошев представя: „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ – издател „Книгомания“.

 

14 август, петък

 

10:00 ч. – Калоян Явашев представя „Дневникът на един татко звероукротител“ – издател „Софтпрес“;

11:00 ч. – Атанас Арнаудов представя „Бермуда“ – издателство „Знаци“;

17:00 ч. – Ева Кралева – Бахран представя „Момичето с цигулката“ – издателство „Знаци“;

18:00 ч. – Неда Антонова представя „Безмълвие“ – Издателска къща „Хермес“;

19:00 ч. – Мария Лалева представя „Живот в скалите“ – издател „Книгомания“.

 

15 август, събота

 

11:00 ч. – Ивелин Михайлов представя „За успеха“ – издателство „Тогедър Академи“;

17:00 ч. – Хайри Хамдан предствя „Водните лилии на паметта“ – издателство „Знаци“;

18:00 ч. – Милена Пламенова представя „Любов с главно В“ – издателство „Либра скорп“;

18:30 ч. – Държавен куклен театър представя „Часът на куклите“ – зала 2;

 

16 август, неделя

 

11:00 ч. – проф. Евгени Сачев представя „Новата цивилизация“ – трето допълнено издание на „Българите са в основата на човешката цивилизация“ – издателство „Новата цивилизация“;

17:00 ч. – Людмила Андровска представя „Мария Тертер – Царицата“ – издателство „Знаци“;

18:30 ч. – Държавен куклен театър представя „Часът на куклите“ – зала 2;

19:00 ч. – Стефан Вълдобрев представя „Книга за песните“ – издател „Книгомания“;

20:00 ч. – Представяне на филма „Песен и молитва“ – документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията – издателство „Омофор“.

Организатор на събитието е Община Бургас, която се гордее, че Бургас продължава да затвърждава репутацията си на четящ град, в партньорство с Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и изброените издателства.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!