Съставени са 70 акта на таксита по Черноморието

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките се проведоха през изминалия уикенд, в тъмната част на денонощието от 20:30 до 04:00 часа.

Служителите на ИА „Автомобилна администрация“ съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали Удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани Удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!