Съдебни обжалвания бавят ремонта на улици и изграждането на паркинг в Бургас

Съдебни обжалвания бавят ремонта на улици в к-с „Възраждане“. До броени дни се очаква решението на Върховния административен съд по жалба, стопираща изграждането на нов паркинг до бул. „Мария Луиза“ и ремонт на ул. „Цариградска“. Веднага след него ще стартират строителните дейности. 

Проектът предвижда паркинг за 200 автомобила и пълна реконструкция на  улицата – подмяна на водопроводни тръби и канализация отдолу, нова настилка, отводняване, нови тротоари, бордюри и прилежащи паркоместа, ново енергоспестяващо осветление и озеленяване, детска площадка, кът за отдих с пейки и беседка в близкото междублоково пространство.

Поради съдебно обжалване се бави стартът за обновяване на още четири улици в к-с „Възраждане“, за които Община Бургас има осигурено европейско финансиране. Това са „Христо Фотев“, „Македония“, „Любен Каравелов“ и „Патриарх Евтимий“.

Със собствени средства Община Бургас е готова да обнови и „Климент Охридски“, но този проект също е стопиран заради подписки против премахването на част от дърветата по улицата, чиито корени са разрушили тротоара и влизат в приземните помещения на съседни сгради.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!