Събарят незаконни постройки в Горно Езерово

Община Бургас идентифицира и описа за премахване 50 незаконни постройки в Горно Езерово. Те се намират в периферията на квартала, на самия бряг на езерото Вая. Установено е, че обитателите им имат регистрация в Горно Езерово, но на други адреси. Това означава, че след събарянето на постройките има къде да се приберат и няма да останат на улицата.

Тази седмица започна връчването на уведомителни писма, с които на настанените в незаконните постройки  се дава 15-дневен срок да ги премахнат сами. Ако след изтичането му те са още там, Общината ще влезе в квартала със своя техника.

„Теренът е извън регулация и поради тази причина няма водопровод и канализация. Няма да допусна заради липсата на всякакви хигиенни условия оттук да тръгнат болести и после да пламне целият град“, заяви кметът Димитър Николов.

Всички останали жители вече усещат ползите от приключващия проект за изграждане на нови водопроводи и канализация в квартал Горно Езерово, който се реализира със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013“.

На следващ етап предстои събаряне и в ромската махала на к-с „Меден рудник“, където също е извършен опис на незаконни постройки.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!