Строят пешеходен надлез до х-л „Мираж“

Поредното обществено обсъждане на проектобюджета за новата година се проведе в ТД „Изгрев“. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, главният инженер на общината Веселина Цакова и териториалният директор Пенка Паспалева отговаряха на въпроси, зададени от жители на комплексите „Изгрев“ и „Зорница“.

През 2015 г. трябва да продължи стартиралото в присъствието на Сергей Бубка изграждане на многофункционалната зала Арена. Община Бургас разчита на финансова помощ от правителството за реализацията на този мега проект.

Предстои изграждане на пасарелка – пешеходен надлез при кръговото кръстовище до хотел „Мираж“. Съоръжението ще предпазва пешеходците и шофьорите от инциденти в този възлов участък от пътната мрежа на града.

Вече стартира строителството на модерен скейт парк до бившия РУМ „Велека“. В ход е и изграждането на нови велоалеи по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Около десетина километра от тях се намират на територията на „Изгрев“ и „Зорница“.

По искане на жителите предстои да се направят нови детски площадки до бл. 2 в „Зорница“ и до бл. 5 – 6 в „Изгрев“.

По време на обсъждането хората направиха справедливата забележка, че в големия парк на „Изгрев“ няма чешма, така че ще се помисли за решаването на този проблем.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!