Стоки менте задържаха на границата в Малко Търново

Голямо количество контрабандни парфюми и недекларирани търговски стоки с фалшифицирано лого на световни марки откриха митническите служители на МП Малко Търново. Задържани са 1 355 флакона от 50 ml парфюми с марка „Loris“ и 179 дамски чанти, обувки и дрехи с лога и етикети на световноизвестни марки.

1440148969Парфюмите са открити в лек автомобил с турска регистрация, който е пътувал от Турция за България, управляван от турски гражданин. На българския митнически пукт шофьорът е заявил, че не внася нищо за деклариране. При извършената митническа проверка в купето и багажника на автомобила са

намерени 12 фабрични кашона с общо 1 355 парфюма с марката „Loris“. За тях шофьорът е признал, че парфюмите са били предназначени за търговия на българския пазар. Контрабандните парфюми са иззети. Нарушителят е санкциониран с акт по Закона за митниците.

Други 9 кашона с недекларирани 179 дамски чанти, 1440148941спортни обувки и мъжки дрехи с лога на 16 световноизвестни марки, между които „Valentino“, „Burberry“,   „Louis Vuitton“, „Gucci“, „Armani“, „Tommy Hilfiger“ и др. са иззети от салона и багажното отделение на автобус с българска регистрация, превозващ туристи. Установено е, че недекларираните стоки-менте са собственост на една от пътничките в автобуса – българска гражданка,  срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

В изпълнение на Европейски регламент No 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните марки.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!