Стартира изграждането на футболно игрище в Свети Влас

Изграждането на футболно игрище в спортно-рекреационен парк в Свети Влас стартира днес. На символичната първа копка на обекта присъстваха кметът на Община Несебър Николай Димитров, кметът на курортното градче Иван Николов, заместник-кметовете Виктор Борисов и Лазар Япаджиев, общински съветници, представители на Общинска администрация, граждани и др.

„Аз съм много щастлив, че днес започваме реализацията на този дългоочакван проект в Свети Влас. Надявам се стадионът да бъде завършен в срок. Бъдещата придобивка ще е в ползва както на жителите, така и на гостите на населеното място.“, заяви кметът на Несебър Николай Димитров.

Проектът предвижда освен футболно игрище, да бъде изградена  и допълваща инфраструктура за провеждане на тренировки и състезания. Футболното игрище с прилежащи трибуни и обслужваща сграда ще е разположено в западната част на спортно-рекреационен парк. Предвидено е бъдещата придобивка  да е с размери на игралното поле по стандартите на БФС,УЕФА и ФИФА – 45 м ширина и 90м дължина (параметри, съобразени с минималните изисквания за площ на игралното поле).

Проектът предвижда да бъдат изградени и трибуни за зрители в три сектора. Сектор „А“ и сектор „В“ ще са оформени като амфитеатрални редове. Сектор „Б“ ще е оформен като ВИП- трибуна на втория етаж, която ще е закрита. Под нея ще са разположени основните обслужващи помещения – съблекални с душове и санитарен възел, тоалетни за публиката, офис, зала за фитнес и кафе-клуб.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!