Станка Златева донесе първо злато за бургаската борба

Станка Златева спечели първо злато за бургаската борба. Като състезател на „Черноморец“ тя записа три туша и оглави класирането по време на Държавния шампионат в зала „Универсиада“, категория до 75 кг. В същата категория бронзът бе поделен между още две състезателки на „Черноморец“ – Ханджер Юмер и Златка Жекова. Четвърти медал за бургаския клуб донесе Полина Коджабашева в категория до 53 кг.

Със съдействието на кмета Димитър Николов, златното момиче на българската борба се установи в Бургас миналата година. За краткото време до днес, Станка успя да увлече по-младото поколение състезатели и резултатите вече са видни.

„Щастлив съм, че тези успехи идвата в годината, когато Бургас е Европейски град на спорта. Най-много ме радва събуденият интерес на децата към спорта. Това е и голямата ни цел. Желая успех на Станка и на бургаската борба в предстоящата първа Европеада през лятото в Баку“, каза кметът Димитър Николов.

Тази година клубът по свободна борба „Черноморец“ е в режим на предолимпийска подготовка. Затова субсидията му от Община Бургас е завишена и е в размер 80 000 лв.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!