Спортни съоръжения и нови паркове изградиха в селата край Несебър

Община Несебър за пореден път доказа, че развитието на спортните навици е сред приоритетите й. В този дух днес официално бяха открити няколко нови придобивки в селата Гюльовца, Оризаре и Кошарица.
В Гюльовца кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов, кметът на селището Васил Василев и общинският съветник Николай Киров прерязаха официално лентата на мини футболно игрище.
Новата придобивка е с размери на игралното поле 40 на 20 метра, разчертано и оборудвано според нормативните изисквания на спорта. Тя е изградена със специализирана настилка – изкуствена трева. Предвидени са и седалки за посетителите. Обектът граничи със съществуваща зона за силови упражнения и се намира до читалището в населеното място. Мини футболното игрище е изградено с пари от общинския бюджет.
Малко по-късно кметът на община Несебър Николай Димитров заедно със заместник-кмета Лазар Япаджиев и кмета на Оризаре Черню Пенчев откриха официално обществения парк в селото. Обектът, който е достъпен и за хора в неравностойно положение, условно е разделен на две части-паркова и за спорт. В първата има сух фонтан, изграден на принципа „Обливаща вода“, където водата струи и се стича по 3 сфери от неръждаема стомана с различен диаметър. Той е художествено осветен с 4 броя LED прожектори. По цялата алейна мрежа на удобни места разположени пейки, а до единия от двата входа на парка е разположена чешма, която хората в неравностойно положение също ще могат да ползват. Спортната зона на обекта включва заградени игрища – за мини футбол и комбинирано за баскетбол-волейбол, както и зона за фитнес упражнения на открито. И тази нови придобивка е изградена с пари от общинския бюджет.
Официалния старт на обектите бяха и заместник-кметовете на община Несебър Иван Гургов, Лазар Япаджиев, Стойко Стоянов, секретар на общината, общинските съветници Костадин Нищелков и Николай Киров, началник-отдели „Инвеститорски контрол“, „Инвестиционна политика“ и „Несебър-Световно наследство“, както и жители на селото.
Третата нова придобивка, която зарадва хората в Кошарица бе фитнес зала, както към нея има и стая за канадска борба, които се помещават в сградата на старото кметство. „Предвижда на мястото на това здание да бъде изградена модерна закрита автогара, като към нея ще бъде изградено и помещение, където да има финтес уредите и да се упражнява и канадска борба, към която има засилен интерес сред младежите в селото“, сподели кметът на селото Павел Павлов. Лично кметът на Несебър и председателят на Общинския съвет Благой Филипов се увериха, че има засилен интерес към залата и пожелаха на всички да бъдат постоянни в усилията си да подържат добър тонус. Заедно с откриването на фитнес залата, кметът на Несебър Николай Димитров инспектира и дейностите по строежа на новата детската площадка, която се намира в двора на ОУ ”Св. Иван Рилски”.
В последните месеци община Несебър започна изграждането на редица проекти с местно значение. Тези, които днес бяха открити, са поредните, с които се цели не само благоустрояване на пространството с модерни и съвременни зони за спорт и отдих, но и подобряване условията на живот на населението в селищата, сподели кметът на община Несебър минути преди да даде официален старт на обектите. Градоначалникът Николай Димитров, както и председателят на Общинския съвет Благой Филипов бяха на мнение, че благодарение на съвместните действия и синхрон между община Несебър и Общинския съвет всеки един проект се финализира успешно.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!