Созопол влезе в челната тройка на световния туризъм

Градът получи номинация от Световния съвет по туризъм и пътешествия за дестинация на 2015 г.

Созопол влезе в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света. Градът получи номинация от Световния съвет по туризъм и пътешествия за дестинация на 2015 г. Той се конкурира за призовото място със словенската столица Любляна и североизточното крайбрежие на Тайван в категория ДЕСТИНАЦИИ. Кой ще спечели, ще стане ясно на 15 април в Мадрид. Созопол с архитектурно-историческия си комплекс „Южна крепостна стена и кула“ се е преборил със 158 кандидати от цял свят.

В категория ОБЩНОСТ финалистите са Фениян Еколодж, Йордания, Национален резерват Гротбос, Южна Африка и Риалити турс енд тревъл, Индия.

В категория ОКОЛНА СРЕДА  са номинирани Лагуна Лодж Екоризорт & Национален резерват, Гватемала, Реките на Фиджи, Фиджи и Сонева, Тайланд.

При Категория НАГРАДАТА НА ХОРАТА се състезават  Конфортел, Испания, Глобъл Тревъл и Туризъм Партнършип, САЩ и Моунтин Шепърдс Инишиатив, Индия.

Съперниците в категория ИНОВАЦИЯ са: АБТА Уелфеър гайдиънс фор енимълс ин туризъм – Великобритания, Ред състейнъбъл тревъл, Мексико и ТрипАдвайзър ГрийнЛийдърс, САЩ.

Главният съдия на наградите е Греъм Милър, професор по Устойчивост в бизнеса и началник на училището по гостоприемство и управление на туризма в университета в Съри. Според него финалистите във всички категории са отлични примери за благотворителни обиколки, градски и достъпен туризъм, както и екохотели, които са водещи в развитието на устойчив туризъм в продължение на много години.

Дори да не оглави класацията, самата номинация в престижния конкурс ще направи Созопол познат в целия свят.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!