Снегопочистващите фирми в Бургас са в готовност за зима

Фирмите, ангажирани със зимната поддръжка на пътищата, площадите и обществените места на територията на община Бургас, заявиха пълна готовност. Това констатира петчленна комисия, с председател Веселин Василев, директор на Дирекция „УКОРС“ към Община Бургас.

В комисията имаше и представител на ПП ОД на МВР – Бургас. Проверена бе  изправността на машините на всички фирми и закупените материали за опезпечаване на ефективното почистване на снега.

В рамките на два дни бяха инспектирани консорциум „Титан Бургас“ и фирмите “ Чистота“, „Бургасинвест“ и Благоустройствени строежи.

С 38  модерно оборудвани снегопочистващи автомобила „Титан Бургас“  ще почиства града. Всички машини на фирмата са в техническа изправност и окомплектовката на техниката за снегопочистване е в необходимото състояние, установиха проверяващите.

В наличност  консорциум „Титан Бургас“ разполага със 185 тона пясък, 400 тона сол,10 тона отсевки и 150 тона луга, 3000 литра препарат Антилед, 1500 кг. айсмелт гранула.

От компанията са заявили допълнителни количества пясък, сол, отсевки и луга, които ще бъдат доставени при нужда.

За съставните селища на общината са осигурени над 28 снегопочистващи автомобила, 1115 тона пясък, 55 тона сол и 15 тона луга.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!