Слънчев бряг откри новия туристически сезон

Над 1.6 млн. лв. са инвестициите в подготовка на курорта за лято’ 2018

 

В най-големият български курорт – Слънчев бряг бе даден символичен старт на новия турстически сезон. На изискано парти на централния мостик до хотел „Глобус“ министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров пожелаха на бизнеса в комплекса успешна работа и повече туристи. Министър Ангелкова изрази увереността си за 5-процентен ръст в чуждестранните посещения спрямо лятото на 2017 г. и поздрави  местната власт и управата на държавното предприятие за усилията да развиват най-големия ни курортен комплекс като още по-гостоприемен и привлекателен.

През тази година сезонът в Слънчев бряг започна с  20 дни по-рано заради новите самолетни полети до летище Бургас. Според министър Ангелкова, въпреки, че е регистриран спад на руските туристи, има увеличение на тези от Чехия, Полша и Великобритания.

„Според Световния съвет за туризъм и пътувания, през следващите десет години в рамките на Европейския съюз могат да бъдат създадени повече от пет милиона нови работни места, пряко и непряко свързани с туризма. Тази тенденция ще бъде в резултат на очаквания по-голям брой туристи в Европа, който до 2030 година ще нарасне до над два милиарда души. Българи като част от Европейския съюз, със своето уникално историческо , културно и творческо наследство, ландшафт и природа, може да реализира част от този потенциал. И да посрещне това ново търсене. Без да звучи нескромно разбира се в моите очи, Слънчев бряг е притегателен център за много от бъдещите туристи у нас. Ако искаме да бъдем обаче част от бъдещото развитие на туризма в Европа, трябва да използваме целия си ресурс, да се стремим към качество и устойчивост на услугите и да бъдем адекватни на днешното дигитално общество „, заяви в приветственото си слово Златко Димитров.

„Слънчев бряг“ АД е инвестирало над 1,6 млн. лв. в подготовката на инфраструктурата в комплекса. Основните разходи са направени за поддръжка на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. Основен приоритет на дружеството е сигурността в курорта. Поети са разходите по охраната от 56 полицаи, сред които има румънски и полски полицаи. Над 300 камери са монтирани на територията на комплекса.

От тази година иновативно безплатно мобилно приложение Sunny Beach Smart Pass ще улеснява туристите. То вече е достъпно за летовниците. С него всички гости на комплекса ще могат да се ориентират по-лесно и да получават полезна информация по време на престоя си. Мобилното приложение съдържа представяне на Слънчев бряг, информация за събитията, подробна интерактивна карта на обектите, полезни телефони на спешни центрове и посолства.Чрез него туристите ще могат да заплатят паркинг направо от смартфорна, да си купуват билети за различни екскурзии и други услуги, предлагани в комплекса, да четат новини в специализирания  информационен канал.

На коктейла за откриване на сезона присъстваха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, заместник областният управител на Бургас Севдалина Турманова, директорът на ОДБХ-Бугас д-р Георги Митев, областният лидер на ДБГ в Бургас Живко Табаков, общински съветници от Несебър и представители на туристическия бранш.

Поздравителни адреси изпратиха председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев и Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Партито продължи с концерт на поп звездата Орлин Павлов, а водещ беше Ники Кънчев.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!