След ремонта „Сливница“ е неузнаваема

На тази улица за първи път монтират подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци

До края на седмицата ще приключи ремонтът на ул. „Сливница“. В участъка от ул. „Хр. Ботев“ до пл. „Тройката“ е положена нова асфалтова настилка, изграден е нов тротоар, подменени са водопроводът и капаците на дъждоприемните шахти.
Новите бордюри ще улесняват оттичането на водата при дъжд. Те имат специални кухини, които ще я отвеждат в канализацията.
Реконструкцията на „Сливница“ ще улесни движението на автомобили и пешеходци. Разкрити са нови 10 места за паркиране, в момента се полага и пътната маркировка.
1 016На тази улица Община Бургас за първи път ще приложи нов метод за събирането на отпадъци. Това ще става чрез подземни контейнери, които имат няколко предимства пред традиционните.
Съдовете са 4 на брой с вместимост от по 3 куб. метра. Така се осигурява обем от 12 кубически метра – капацитет, който трудно може да се осигури с обикновени контейнери на това място.
Подземните контейнери са приспособени за разделно събиране на отпадъци. Съдовете са поставени в специално бетоново корито. Над земята ще се намира само приемното устройство, което е високо 90 сантиметра. Другото предимство на подземните контейнери е, че клошарите няма да имат достъп до тях, а вятърът няма да разпилява сметта, ако не са затворени. Хидравлична система прави отварянето на капака лесно и удобно.
Ако подземните контейнери на ул. „Сливница“ функционират добре, Община Бургас ще позиционира такива съдове и на други места в града. Това ще става там, където има нужда от повече кофи за смет, но мястото за поставянето им е ограничено.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!