Семир Абу Мелих обсъди проблеми на здравеопазването в Карнобат и Руен

Въпроси, свързани със здравеопазването, функционирането и бъдещето на ТЕЛК-овете обсъди народният представител от ГЕРБ-Бургас Семир Абу Мелих с жителите на Карнобат и Руен. И в двете общини интересът към приемните бе голям, като хората потърсиха бургаския депутат и по различни сигнали, свързани с лични казуси.

„Като член на парламентарната комисия по здравеопазване традиционно въпросите на жителите бяха от тази сфера. По-голяма част от хората, с които се срещнах, имат трудности, свързани с издаване на решения от ТЕЛК. Те или техни близки чакат дълго време да получат документи от съответната комисия. Темата е повод за сериозни дебати и е на дневен ред, трябва бързо да  се намери решение на проблема и да стане ясно по какъв начин и под каква форма ще продължат да функционират тези експертни комисии. В Карнобат бях запознат и с интересен казус, свързан с уволнен служител от общинската администрация. Въпросното лице е спечелило дело за неправомерно уволнение, заведено срещу община Карнобат, било е възстановено на работа, но след това е принудено да се пенсионира, без да е придобило право за пенсиониране като педагогически кадър. Следват и още спечелени дела по случая. Потърсен бях и от гражданин, който е завел дела за незаконно строителство в негов терен в с. Глумче. Водената е кореспонденция с община Карнобат, последвала е заповед от кмета Димитров до 30.04.2014 г., нарушителят да премахне незаконния обект, а в противен случай това ще бъде сторено от общината. Мъжът ми сигнализира обаче, че до този момент все още не са предприети никакви действия от страна на общината. Поисках копие на цялата водена кореспонденция между лицето и институциите и поех ангажимент в най-кратки срокове да помогна за окончателното решение и информация по казуса“, сподели Семир Абу Мелих.

В Руен той обсъди темата за  изчезващите от страната медикаменти. „Получавам много оплаквания и сигнали от жители от различни населени места. В тази връзка ще бъде създадена борса за лекарства в България до 3 месеца и така ще се разреши проблема с изчезващите лекарства. Приветствам това решение, което е изход от ситуацията. Така ще се промени системата, според която цените на поеманите от Здравната каса лекарства трябва да са най-ниски в сравнение с цените в 12 други страни от Европейския съюз. Това доведе обаче до изтеглянето от българския пазар на много животоспасяващи медикаменти“, коментира бургаският депутат.

В рамките на приемния ден в Руен народният представител от ГЕРБ-Бургас обсъди с местните хора и въпроси, свързани със земеделието и отпускането на субсидии за бранша.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!