Семейни първоюнски игри в Несебър този уикенд

Най-новият продукт от концепцията на Община Несебър за разработване на целогодишен уикенд туризъм е под наслов „ Пясък в сандалите“

Предстоящият в Несебър тридневен уикенд под наслов „Пясък в сандалите“ – Семейни първоюнски игри е посветен на празника на децата 1 юни и е най-новият продукт от концепцията на Община Несебър за разработване на целогодишен уикенд туризъм на територията на общината. Той е замислен като пролетен дълъг уикенд от събития и активности за млади семейства с деца до 12-годишна възраст. Акцентът в програмата пада върху семейните игри и забавления на открито, като идеята е да се насърчи общуването на родителите с децата, да се припомнят старите детски игри, както и игрите в парка и на площадката като здравословна и приятна алтернатива на съвременните технологии.

През последните 3 години Община Несебър разработва марката „Сподели Несебър“, като под нейното лого проектира и осъществява редица туристически продукти извън активния сезон. Те са обособени като фестивали с тридневна програма и са развити около идеята за „дългия уикенд“, който се очертава като най-привлекателната и лесно осъществима форма за туризъм за съвременните активни млади хора.

„Сподели Несебър” се популяризира през страницатаfacebook.com/ShareNessebar, наложила се предпочитана платформа за информация и забавление сред гражданите и гостите на Несебър. Таргет група на Уикендите от „Сподели Несебър“ са хора от вътрешността на страната, които търсят приятно и разнообразно изживяване през почивните дни, и освен това получават възможност да открият Несебър като повече от лятна дестинация.

Осъществени проекти от концепцията са:  зимата – „Влюбени в Несебър – Уикенд за любов и вино“, комбиниращ традиционния български празник на виното с все по-популярния в България католически празник на Св. Валентин; есен – Рибен фестивал „Есенни пасажи“, посветен на риболова, рибните специалитети и изкуствата; лято – 15 август, Празник на Несебър, тридневни празненства и зрелищни спектакли, посещавани от хиляди българи и чужденци всяка година.

Ето и програмата на тридневния уикенд:

Пясък в сандалите

Семейни първоюнски игри

кога: 30. май – 1. юни 2015

къде: Южен парк, Несебър

30 май | събота – Пясък в сандалите

11:00 ч. „Искам да живея на плажа“– пясъчно предизвикателство за млади архитекти (Състезание за пясъчни замъци)

16:00 ч. „Тичай, мамо! Бягай, тате!“ – отборни игри за пъргави семейства

(Бързи – смели – сръчни)

19:00 ч. „На две-три колела“ – шествие на велосипеди, тротинетки, скейтове, ролери и каквото още се сетите

31 май | неделя – Вятър в косите

11:00 ч. „Баба Яга пасти да яде“ – Кулинарно състезание за къща от бисквити

16:00 ч. „Каква футболна драма, уважаеми зрители“ – семеен футбол на малки вратички

1 юни | понеделник – Патиланско царство

10:00 ч. „Нарисувай ми картинка“ – рисунки на асфалт

11:00 ч. „Ний в Несебър сме родени“ – Концерт на децата от несебърските клубове

16:00 – 17:00 ч.  „Нашето гардже е най-рошаво“ – сцена на талантите, микрофонът е ваш

17:00 – 19:00 ч. „Гигантско Не се сърди човече“ – отборна игра на живо в парка:

Зарохвъргачи: от 3 до 5 години

Пионки: от 6 до 12 години

Играчи: от 12 до ∞ години

Facebook конкурс за снимка: „Семеен портрет“ – оценява се оригиналност в семейните отношения 🙂

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!