Сезонът в Несебър започна

Туристически сезон` 2015 бе официално открит в Несебър две седмици по-рано от миналата година. Началото на летния отдих по морето бе дадено на 27 март с пристигането на първия круизен лайнер.

Повече от 300 туристи от Германия, Австрия, Франция и Белгия слязоха на Морска гара Несебър.  В рамките на няколко часа западноевропейците разгледаха единствения български град, вписан в престижната листа на ЮНЕСКО, като се разходиха по калдъръмените улички и не пропуснаха да запечатат най-емблиматичните църкви за спомен. След престоя в Несебър, „Хамбург“ отпътува към пристанище Истанбул.

Туристическият кораб „Хамбург“, плаващ под флага на Бахамските острови, е построен в Германия през 1997 г., дължината му е 129 м, ширината –22 м, тонаж-15 000, гази до 6 м. и развива 21 възела в час.Тези параметри му позволяват да акостира директно на кейовете на пристанищата, които са недостъпни за гигантските лайнери. Корабът е снабден с 216 каюти, в които могат да се разположат до 300 туристи. На борда има 2 ресторанта, 2 басейна, библиотека, бар, кинотеатър, търговски и фитнес-център, сауни, интернет-кафе и нощен клуб.

Следващият круизен кораб се очаква да акостира в Несебър малко след Великден – на 16 април.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!