Сеанс в барокамера вдига на крака обездвижена пациентка

Иванка Василева е била 93 дни на легло в МБАЛ Бургас след тежки коремни операции

Обездвижена пациентка на МБАЛ Бургас проходи само след един сеанс в барокамерата на болницата, съобщават от болницата. 93 дни преди това тя е била на легло, след редица тежки коремни операции с усложнения. 59-годишната Иванка Василева не спира да благодари на д-р Даниела Люцканова, която е провела лечението й в барокамерата.

„Почти три месеца бях на легло. Всички лекари и сестри от реанимацията и хирургията бяха много внимателни с мен и много грижовни. Още от първия път, когато влязох в тази машина, ми дойде огромна сила, станах и проходих. Чувството в апарата беше, все едно цял кошер пчели се движи в корема ми. Болката изчезна, почувствах невероятна енергия. Имах и болен зъб, който ми мина след втория сеанс в барокамерата“, обяснява Иванка Василева.

Бургазлийката не спира да се учудва на резултатите от лечението. „Преди да вляза в болницата, бях 97 килограма. Стопих се до 40. Цялото ми лице се набръчка, но след 9-я път в машината лекари, които бяха в отпуск и много време не ме бяха виждали, ме питаха дали не съм правила нещо с лицето си. Бръчките ми изчезнаха. Дори и дъщеря ми се учуди“, добавя жената. За нея хипербарната оксигенация е равностойна на истинско чудо – след повече от три месеца в болницата тя вече си е у дома, движи се без проблеми и се радва на семейството си.

„Не става въпрос за чудо, а за научно обосновани и доказани медицински достижения. Лечението с хипербарна оксигенация способства по-бързото възстановяване след тежки операции, инсулти, при незарастващи рани. Прилага се и при често боледуващи деца, деца с аутизъм и ДЦП. Кислородът под високо налягане прониква до всички вътрешни органи, насища ги и дава истински рестарт на организма“, обяснява д-р Даниела Люцканова, завеждащ сектор „Хипербарна оксигенация“ в МБАЛ Бургас. За повече от 10 години работа с барокамерата, тя е виждала много пациенти, които окачествяват резултатите след лечението като „чудодейни“. Всеки случай е строго индивидуален, от решаващо значение са опитът и правилната преценка на лекаря за прилагането на този тип лечение.

При Иванка Василева са проведени 12 сеанса, съчетани и с широкоспектърна терапия. Освен на д-р Люцканова, д-р Георги Мигаров и целия персонал на отделенията по реанимация и Втора хирургия, жената е благодарна и на два класа второкласници от ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас. Там учи нейният внук Георги.  Съучениците му написали писма до Дядо Коледа с пожелание баба му да оздравее и само два месеца по-късно тя вече си е у дома.

Пациентите, които искат да се консултират с д-р Даниела Люцканова и да разберат, дали техният случай е подходящ за прилагане на хипербарната оксигенация, могат да я търсят на тел. 0888 428 503, 0879 357 722.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!