Светлозар Лазаров: Разкриваемостта на престъпленията в Бургаско бележи ръст

Престъпленията в област Бургас през 2014 година са с 8 % по-малко. По-малко – с 16 на сто – са и кражбите. С 3.35% се е увеличила разкриваемостта за същия период. Разкрити са всички случаи на опити за убийства и убийства. Данните предостави пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде положителна оценка на работата на ОДМВР Бургас. В присъствието на Директора на Главна дирекция ”Охранителна полиция” – Тодор Гребенаров и Директорът на ОДМВР – Бургас Калоян Калоянов, главният секретар изведе приоритетите в дейността на бургаската полицейска структура за настоящата година, сред които са : активна работа в сферата на финансово-кредитната система и корупцията, увеличаване нивото на разкриваемостта при противозаконните отнемания на МПС и повишаване вниманието към проблемите в малките населени места.

Увеличение се наблюдава при икономическите престъпления с 15%. В повече са случаите на кражби на автомобили – 31%. Макар и по-слабо, увеличение има и в броя на пътните произшествия.

Приключените в срок досъдебни производства са 9 771, спрямо 9 558 през 2013-а. Това се дължи на доброто взаимодействие между отделните звена, но е необходимо подобряване  на взаимодействието с местната власт, с ДАНС и Агенция „Митници”.

7 са регистрираните случаи на корупция. Това е област, в която според Светлозар Лазаров трябва да се наблегне на превенцията.  Той заяви още,  че очаква по-голяма активност и в работата по противодействие на организираните престъпни групи по Южното Черноморие, отчитайки спецификата по местоположението на бургаската полицейска дирекция и степента й на натовареност през активния летен сезон.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!