Сватбено изложение в Бургас

Сватбеният фотограф Ивелин Илиев ще участва в Grand Wedding Expo

Grand Wedding Expo е изложението, което на 26 и 27 януари (събота и неделя) ще представи всичко за сватбата на едно място – Гранд Хотел и СПА Приморец. Част от първото издание на форума ще бъдат различни професионалисти, чиято дейност е обвързана с осъществяването на съвършения сватбен ден – сватбени агенции, флористи, кулинари и сладкари, представители на световни брандове изработващи впечатляващи булчински рокли, създатели на официални облекла за най-малките гости на тържеството и други. Част от изложението е и Ивелин Илиев – майстор на обектива, избрал да се развива именно в сватбената фотография.

На 27 януари (неделя) от 11:30 часа той ще изнесе пред гостите на Grand Wedding Expo специална лекция – „Съчетаване на традиции и модерно в съвременна българска сватба.” Налични на място ще бъдат и фотокниги, създадени от него за различните сватбени тържества, които е улавял в кадри. Разбира се, Ивелин ще бъде на разположение и за въпроси, обвързани с фотографската страна на сватбата.

Сватбените фотографи са ловци на емоции. Тяхната задача е да уловят пълно атмосферата на тържеството, младоженците и техните гости. Всеки запечатан кадър и историите зад него през годините ще връщат отново и отново семейството и техните близки и приятели към този толкова специален ден. Затова, работата на сватбения фотограф е от изключително значение. Колкото по-ловък, умел и изобретателен е той, толкова по-непосредственo важни моменти ще бъдат запечатани на лентата. Той трябва да бъде навсякъде, а присъствието му да е незабележимо и ненатрапчиво. Със самия сватбен ден, който преживява пълно заедно с младото семейство, работата на сватбения фотограф не приключва. Следват избор и обработка на кадри, подготовка на фотокниги и други дейности, зад кадър. Добрият сватбен фотограф е залог за отлично пресъздаване на сватбения ден в снимки, затова и изборът му е толкова важен.

За това и за още много, ще разкаже Ивелин Илиев на Grand Wedding Expo. Работи в екип със съпругата си Ваня. Артистичната двойка живее между Плевен, Бургас и Малага и работи в цяла България, а често и извън нея. Снимките му са отличени на фотографски форуми на международно ниво – финалист с две снимки  в конкурса на Интернационалния форум на фотографите в Севиля, Испания и първо място в категория „Сватбена фотография“ в интернационалния конкурс Balkan Photo Award, Босна и Херцеговина.

Повече, за себе си и сватбената фотография разказва самият Ивелин Илиев:

Моля, бихте ли представили с няколко изречения услугите, които предлагате?

Работя в екип със съпругата си Ваня. Предлагаме артистична сватбена фотография. Избрахме това поприще за себе си преди няколко години, след екзотична, романтична фотосесия, с чилийка и испанец. В сватбеното снимане, ми допадат динамиката, чувствата, напрежението, емоциите.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Концепцията. Определено е различна от други изложения, в които съм взимал участие. Харесвам смелите нови идеи, които се осъществяват с много хъс и желание.

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

На изложението ще покажем част от нашето портфолио под формата на фотокниги. А с всички гости ще си поговорим за „Съчетаване на традиции и модерно в съвременна българска сватба.”

Доколко е важна локацията на сватбата за снимките?

Мястото на дадено сватбено тържество е важно за цялостната визия на сватбата. Сватбената фотография от своя страна до голяма степен е репортажно отразяване на събитието и заобикалящата среда е от съществено значение.

Според Вашето професионално мнение, каква е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Определено първо място сред сватбените локации в Бургас.

Какво е нужно за перфектната сватбена фотосесия?

Отличен фотограф и щастливи младоженци.

Голяма част от кадрите Ви са монохромни. Защо?

Аз съм голям любител на черно-бялото. Неслучайно по-голям процент от портфолиото ми е съставено именно от такива кадри. Търся емоцията, аа тя е в пъти по-силна, когато я покажа в черно-бяло. Както е казал великият Бресон (може и да бъркам точния цитат): „Когато снимката е цветна, показваме дрехите на човека, а когато е черно-бяла показваме душата му.“

Защо избрахте да снимате точно сватбени тържества?

Сватбената фотография ми е любима. Тя ме върна в България от Испания, където живеех заедно с желанието да запечатам всяка една усмивка, сълза, поглед, жест. Моето вдъхновение са моментите, изпълнени с истинска емоция. Задачата ми е да разказвам в снимки, които документират, изненадват и разказват историята на един сватбен ден, снимки – запечатани по един креативен и артистичен начин.

Какви са предизвикателствата пред един сватбен фотограф?

На всяка сватба да прави нещо различно.

Как протича комуникацията ви с бъдещите младоженци?

Комуникацията е от съществено значение и задължително имаме 2-3 срещи преди сватбата. С някои се срещаме на живо на по кафе, а с други се наслаждаваме на тази ароматна напитка докато говорим по скайп.

Колко дълъг за вас, фотографите, е сватбеният ден?

Бих казал, че за мен е малко повече от четири месеца, защото работата на фотографа не е само в сватбения ден. По-голяма част от труда на фотографа е невидима – селекцията и обработката на кадрите. Самият сватбен ден преминава много бързо.

Grand Wedding Expo е гранд възможност да откриете всичко за сватбения ден на едно място, представено от професионалистите в бранша и Гранд Хотел и СПА Приморец. И в двата дни на изложението сватбените агенции от Бургас и областта ще са на разположение за консулт, с представяне на тематични свои декорации. Подсъбития в рамките на Grand Wedding Expo, ще покажат важни аспекти от сватбеното тържество. Ще има дегустации на сватбени менюта и торти. Бляскаво ревю ще представи последните тенденции в сватбените визии. Моделите на Inter Model’s ще дефилират с приказните сватбени рокли на Pronovias, а брандът за детски дрехи Salzarra ще покаже премиерно най-новата си линия официално облекло. Флористи ще споделят ноу-хау от професионалния свят на цветната сватбена декорация. Фотографският аспект на тържеството ще сподели Ивелин Илиев – на 27 януари (неделя) от 11:30 часа.

Инициатор, организатор и домакин на Grand Wedding Expo е Гранд Хотел и СПА Приморец, който безвъзмездно предоставя елегантните си пространства на сватбените специалисти. Входът за всички събития в рамките на форума е безплатен.

За повече информация: +359 877 850 001| concierge@hotelprimoretz.bg

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!