Санирането на блоковете е безплатно, измамници искат пари за подготовка на документите

Консултациите, които специалистите на Община Бургас дават по подготовката на документацията и стъпките за кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност са абсолютно безвъзмездни. Общинският екип, който води разяснителната кампания и подпомага гражданите е сформиран, заради желанието на кметаДимитърНиколов да се улеснят гражданите, те да се възползват от парите по програмата и възможно повече панелни блокове да подобрят и визията си, и енергийната си ефективност.

Ако попаднете на хора, които ви искат пари под предлог, че тези средства ще се внасят в Община Бургас, за да се извърши санирането, трябва да сигнализирате в полицията, тъй като става въпрос за измама. В Община Бургас са позвънили граждани от к-с „Изгрев“, за да се уверят, че не трябва да дават средства, тъй като са получили такова искане от жена, която е звъняла по домовете им.

Стотици жители на Бургас, които живеят в панелни блокове вече се възползваха от помощта на общинските експерти. Пълна информация за условията за кандидатстване по програмата, формуляри, телефони и e-mail, контакти на териториалните дирекции може да се получи от сайта на Община Бургас – www.burgas.bg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!