Румънци с контрабандни цигари хванаха на Лесово

3250 кутии /65 000 къса/ контрабандни цигари в специално изградени тайници на два леки автомобила с румънска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Цигарите са били укрити в изграден от контрабандистите двоен под по протежение на цялото купе и на двете коли. Двата автомобила са от един и същи модел „Ванео“ на марка „Мерцедес“ и са пътували един след друг на интервал от 1 час в посока от Турция през България за Румъния.

Първият автомобил е пристигнал на митническия пункт в Лесово около 20.00 часа снощи. Селектиран е от българските митнически служители за щателна митническа проверка, която е извършена  в специализираното митническо хале. След демонтиране на предната пасажерска седалка е открит уникалния тайник, пълен с 36 000 къса цигари с марка „MM special slims“ без акцизен бандерол. Час по-късно при щателната митническа проверка на втория автомобил е открит същия тип специално изграден тайник с 29 000 къса цигари без бандерол от същата марка- „MM special slims“.

Срещу двамата румънски граждани с адресна регистрация в гр. Констанца са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. Двата автомобила са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!