Ролерфест – Бургас`2015 събира над 230 участници този уикенд

Над 230 участници ще покажат умения в четвъртото издание на бургаския Ролерфест. Атрактивното събитие ще се проведе на 15 и 16 август /събота и неделя/. То ще премине под надслов „Стрийт Бургас“, а посланието  тази година е „Бъди отговорен“. Ролерфестът ще  подкрепи инициативите на Комисията за борба с трафика на хора, за да информира младежите за евентуалните заплахи, от които да се предпазят.

Почитателите на стрийт културата от различни възрасти ще си дадат среща на паметник Пантеона /Приморски парк/ в 10.30 часа на 15 август. Веднага след официалното откриване ще стартира внушителна  стрийт обиколка в Морската градина . В нея ще вземат участие състезатели с ролери, скейтборд, лонгборд и велосипеди.

Още в събота ще видим първите ролер състезания, които ще се провеждат за деца до и над 16 години. Безспорно най-атрактивни ще бъдат ролеристите над 16 години, който ще участват в крос кънтри, къса дестинация с различни препятствия. От 16:00 часа на новия скейт парк в комплекс „Изгрев“ ще се проведе атрактивно състезание по скейтборд. В късния следобед от 18.00 часа всички ще могат да наблюдават и да се включат в открити уроци по стрийт танци – отворен танцов уъркшоп, брейк денс уършоп, а за финал на деня – абсолютно необходимата добавка стречинг или разтягане на мускули.

През втория фестивален  ден – 16 август, в програмата ще видим забавно училище за майки и татковци по каране на ролери, с безплатни уроци за всички желаещи, любителско дерби за най-бързо минаване на конуси само на един крак и на заден ход, демонстрации по ролери и за финал Стрийт денс шоу.

* При лошо време повечето събития се местят в Младежки културен център, ул. Гладстон 47.

** Ползването на протектори е задължително за всички участници в Ролерфест 2015.

„Ролер фест“2015 се организира от Община Бургас, Сдружение „Ролер клуб Бургас“ и Национална комисия за борба с трафика на хора, с любезното съдействие на Happy Junior, „Тандем“, REEXE.com, Roleri.net, Tempish, Amnesia-skate shop, Книжарници Хеликон,  Четящият човек, Живей активно и Радио FM+.

Вижте пълната програма на фестивала:

15 август

Място на провеждане: Бургас , Морска градина, монумента Пантеон

10:30 ч. – Официално откриване на Национален фестивал на ролерите 2015 година и обиколка на Морската градина с ролери, скейтборд, лонгборд и велосипеди

12:00 ч. – Записване за Състезанията
13:00 ч. – Състезания на ролери за деца /до 16 години/ – състезания за най-бързо изминаване на къса дистанция – 3 обиколки.

14:00 ч. – Състезания на ролери за деца /до 16 години/ – състезания за най-бързо изминаване на дълго разстояние
15:00 ч. – Крос кънтри на ролери, къса дистанция /над 16 години/ – състезание за майстори с различни препятствия /прескачане на стълби, минаване през павирана настилка, минаване през рампа/
18:00 – 19:00 ч. – Waacking Dance Workshop
19:00 – 20:00 ч. – Break Dance Workshop
20:00 – 21:00 ч. – Stretching

15 август

Място на провеждане: Бургас , Скейт парк в к-с „Изгрев“

16:00 – 21:00 ч. – Скейт състезание

16 август

Място на провеждане: Бургас , Морска градина, монумента Пантеон

10:00 ч. – Забавно училище за майки и татковци по каране на ролери – безплатни уроци по ролери за всички желаещи, отдаване на детски ролери под наем

13:00 ч. – Любителско дерби по speed – най бързо минаване на конуси само с един крак ,а за напреднали и на заден ход .

16:00 ч. Демонстрации по FSK – представяне на различни комбинации от Фристайла. Различни номера на конусите.
19:30 – 21:00 ч.  –  Стрийт денс шоу + урок за всички минаващ и хораи участници в Ролер Фест
21:00 ч. – Закриване на Ролерфест 2015.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!