Роза Боянова черпи за рожден ден с концерт за стихове и пиано

Явно, 13 е късметлийско число за поетесата Роза Боянова. Точно на рождения й ден към Негово Величество Читателя ще тръгнат нейните „Стихове от розариума”. Датата не е 13-и, нито стиховете са 13 на брой, но пък самата поетична сбирка се явява 13-а поред.

Роза обещава да разчупи шаблона при представянето на книгата си на 6 март. Няма да мине без традиционната чаша вино, но докато се стигне до наздравица за „Честит рожден ден” и „На добър час” ценителите на изящната словесност ще имат шанс да се насладят на музикално-поетичен спектакъл, озаглавен по розобояновски „ Концерт за стихове и пиано”. В него ще си партнират авторката – с думи  и проф. Лилия Наумова – концентриращ артист и преподавател във ВТУ – с рояла.

За „Стихове от розариума” Роза се е доверила на Иван Брегов – редактор на книгата е един великолепен млад поет, който от съвсем невръстен показва, че носи Божата искрица, а тя се заема с разгарянето.

Брегов е подредил с изключителна прецизност стихове от предишни издания и съвсем нови творби. Включени са и няколко цикъла от сборника „Меда на поезията”, издаден и в Букурещ и Скопие.

Корицата е вдъхновението на Румен Михайлов.

Как ще звучат в синхрон творбите на Роза Боянова и творбите на Лист, Бетовен, Дебюси и Владигеров? Няма как да знаем предварително…

Концертът за стихове и пиано ще започне на 6 март, в 18 часа, в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!