Рибарското селище ще има етнографски комплекс

Общинският съвет гласува на последното си за мандата заседание изработката на подробен устройствен план за изграждане на автентични рибарски къщи

Рибарското селище на Ченгене скеле ще има етнографски комплекс. По предложение на кмета Димитър Николов Общинският съвет гласува днес да се изработи подробен устройствен план за изграждането на етнографски рибарски комплекс на това място. Проектът ще се финансира по оперативните програми за периода 2014 – 2020 година.
Предвижда се в етнографския комплекс да бъдат изградени от естествени материали няколко автентични рибарски къщи. В тях туристите ще могат да видят непознати за тях неща от света на рибарството. В комплекса ще има още рибна борса и магазин за рибарски принадлежности. За подобряването на инфраструктурата се предвижда изграждането на път и удобен паркинг.
Рибарското селище е единственото по рода си в България. То има близо четиривековна история. В него живеят десетки семейства, за които рибарството е основен поминък. Днес само дребни находки напомнят за живота, който са водили някогашните рибари.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!