Рецепта за вкусен Свети Валентин с шеф-готвач Краси Петров

Решихте ли с какво ще изненадате и зарадвате любимия човек за Свети Валентин? Защо не с нещо вкусно, предизвикателно, неочаквано – приготвено от вас? Прибавете бутилка хубаво вино, за да почетете и Трифон Зарезан и ето ви рецепта за чуден двоен празник! Вкусното предложение е на шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант „Салини“. Ето го и него – с кратко предисловие от автора.

Шеф Краси Петров: Избрах тази рецепта, защото е нестандартна и любопитна, но лесна за изпълнение и много, много вкусна. В нея съм съчетал храни, които са афродизиаци, допълващи крехкото пилешко филе, което е много леко и приятно и със сигурност няма да „натежи“.

Пилешко роле с какао и сос авокадо

(За 2 порции)

Пилешки гърди – 2 филета

150 гр. бадеми

60 гр. пармезан

1 брой авокадо

10 гр. лук

150 гр. готварска сметана

Сол и черен пипер на вкус

Сухо чили на вкус

100 гр. какао без захар

10 мл. зехтин

10 гр. масло

1 стрък мащерка

1/3 връзка магданоз

Разрежете филетата през средата, но не до края. Отворете като книга и изтънете с чукче за месо. Овкусете филетата със сол и черен пипер, разстелете бадемите, пармезана, магданоза и мащерката равномерно върху месото и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби и оваляйте рулцата в какаото. Печете на 180 градуса до готовност (15-20 минути).

За соса задушете лука в малко мазнина, прибавете сметаната и авокадото, нарязано на кубчета. След като поври на слаб огън 5-6 минути, пасирате и прекарвате соса през ситна цедка. Накрая добавяте маслото и разбърквате. В подходяща чиния сипвате сос, а върху него подреждате нарязаното на две или три части рулце. Поръсвате с нарязан на едро бадем. Voilà, bon appétit!

Винаги може да разчитате на Средиземноморски ресторант Салини, че ще изненада с нещо изключително небцето ви. Ако кулинарията не е силната ви страна, а държите празника да е вкусен, то заповядайте с любимия човек на Let’s Get PRIM: Акустична вечер „Запечатано с целувка“ за 14 февруари. Тя ще включва страхотно 4-степенно меню в комбинация с разкошна жива музика в изпълнение на:

  • Вокал ЗОРНИЦА СЛАВОВА — позната на публиката от „Гласът на България“
  • Китара АЛЕКСАНДЪР СЛАВЧЕВ —популярен с участието си в „Music Idol“ 3

Хубавата храна събира хората заедно – хубавите ресторанти и добрите кулинари също. Прибавете вино, тематична жива музика и ето ви една чудесна хармония!

Цената на куверт за Let’s Get PRIM: Запечатано с целувка е 64.00 лева на човек.

За повече информацияи закупуване на куверти: +359 877 850 001| concierge@hotelprimoretz.bg

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!