Реформаторите: Ще намалим бюрокрацията спрямо бизнеса

Да бъдат облекчени лицензионните режими и да се намали бюрокрацията спрямо бизнеса. Тези ангажименти пое водачът на листата на Реформаторския блок в Бургас инж. Костадин Марков на среща с търговци от областта.

Двете искания бяха поставени от председателя на Асоциацията на малкия и среден бизнес в морския град Янко Алексиев. На срещата присъстваха и собственици на големи търговски и дистрибуторски вериги.

Марков подчерта важността на това, администрацията да бъде подготвена и да съдейства, а не да затруднява с бумащина бизнеса. Той заяви още, че тя трябва да е адекватна и грамотна по отношение на европейските фондове, като един от основните източници за финансиране на проекти в регионалната икономика.

Персонални ангажименти в бъдещото Народно събрание пое и седмият в листата на реформаторите Стоян Колев. Като собственик на голяма търговска верига, той заяви, че негови приоритети ще бъдат намаляване с 50 % на социалните осигуровки на младежите до 25 години. Целта е да се стимулира бизнесът да наема млади хора, за да остават и да се реализират в България. Сред другите каузи на Колев е синхронизацията на Българското с европейското законодателство и намаляване на срока на годност на храните. Така количеството на консервантите, което българските потребители и техните деца консумират, ще бъде значително намалено.

Председателят на Асоциацията на малкия и среден бизнес в Бургас Янко Алексиев изрази удовлетвореността си от съдействието, което малкият бизнес досега е получавал от инж. Костадин Марков, както в качеството му на общински съветник, така и като заместник кмет на Община Бургас.

Търговците категорично заявиха, че не могат да чакат промяна ако стоят със скръстени ръце. „Трябва да сме настоятелни и активни”, казаха те.

Реформаторски блок участва на парламентарните избори с №7 в интегралната бюлетина.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!