Реформаторите си пишат 4,50 за първите 100 дни в управлението

Реформаторския блок си поставя оценка 4,50 за  първите 100 дни участи в управлението на България. Министрите от блока, техните екипи и лидерите на политическия блок провеждат двудневна координационна среща в Поморие.
Според представителите на блока за тези 100 дни е свършена много работа, а сега тяхна основна цел ще бъде ускоряване на плануваните реформи.Партийните лидери в коалицията изразиха удовлетворение от работата на нейните министри и на вицепремиера Меглена Кунева .
В първия ден на срещата бяха очертани и приоритетите за следващия период от управлението:. увеличаване скоростта на реформите, запазване досегашната посока на управлението до момента,работа по Закона за съдебната власт още в настоящата парламентарна сесия.
Според РБ тегленето на заем от 16 млрд.лв е добра икономическа мярка. Нужна е обаче по-активна комуникация, за да бъде разбран смисълът на този заем от обществото. Предвижда се с ¾ от кредита да се рефинансират стари заеми, а остатъкът да се ползва за финансиране на дефицитите за тази и следващите две години. Реформаторите ще настояват за точен разчет на парите. Според тях парите трябва да се вложат в предстоящи реформи, а не за попълване на текущи разходи.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!