Ретро парад с благотворителна кауза в Бургас

Начална и крайна точка на събитието ще бъде Гранда на града – Гранд хотел и СПА Приморец

За 13-та поредна година ще се проведе едно от най-забележителните събития на морския град – Ретро парад Бургас, това ще се случи на 4 юли (събота).

Гранд хотел и СПА Приморец е отново любезен домакин на мероприятието. На хотелският паркинг ще заблестят бижута като Aston Martin Lagonda лимитирана серия от 70-те години на миналия век, притежание на варненски коликционер.

Събитието ще стартира в 10:00 ч. от алеята пред Експозиционен център „Флора“, а негови организатори са Авто-мото клуб „Ретро“ и Община Бургас.

Под надслов „Вяра в доброто“ ще премине и тазгодишния парад. „Цвети вече ходи“ и „Милосърдие по време на карантина“ са двете основни благородни и притегателни цели, около които се обединиха всички колеги от клуба и доказаха, че можем да бъдем по-добри и съпричастни към болката на ближния, и то не само по време на пандемия“, сподели с искрено вълнение Димо Джамбазов, председател на Авто-мото клуб „Ретро“ гр. Бургас. По време на издание 2019 г. бяха набрани дарителски средства за подпомагане на семейството на 5 годишната Цвети, които й бяха необходими за продължително лечение и операция в САЩ. Днес малкото момиченце може да се радва на свободата да ходи самичка.

Ретро автомобили и мотоциклети на колекционери от клубове в цяла България и Сърбия ще са изложени пред Експозиционен център „Флора“. Заради обстановката и ограниченията наложени в целия свят, чуждестранното участие е ограничено, потвърдиха организаторите.
Тази година ценителите на стари коли ще могат да видят американски предвоенен пикап, както и още военна техника, представена от членове на клубовете от Хасково и Пловдив.
По традиция ще бъде определен „Автомобилна публиката“, както и ще бъдат раздадени специални тематични награди, създадени от членове на бургаския Авто-мото клуб Ретро.

Заповядайте да се насладите на късче автомобилна история и да я споделите с близки и приятели…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!