Рекламират България за €2,5 млн. по световните телевизии

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на телевизионната кампания на България по паневропейските телевизии Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. Рекламните клипове на страната ни вече се излъчват и по четирите тв канала, съобщиха от Министерството натуризма.

Излъчванията по някои от телевизиите са започнали още в началото на месеца, като вече са обхванали и четирите канала, съобщи министърът. За да се стартира максимално бързо, са използвани вече съществуващи клипове, които са допълнително адаптирани за кампанията – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм.

 „Рекламната кампания по паневропейските телевизии е част от мерките за компенсиране спада на руски и украински туристи, като очакваме засилен интерес от Германия, Австрия и Франция“, обясни Ангелкова
Проектът за реклама на България по паневропейските телевизии се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., като неговото изпълнение през годините е било забавено. По всеки от четирите канала ще се проведат три вълни на излъчване на рекламни клипове с продължителност по 8 седмици всяка, като в края на годината рекламните спотове ще са достигнали над 20 000 излъчвания на няколко континента. Те са на немски, френски, английски, руски, испански и български език, като се работи и по други езикови версии. Клиповете ще бъдат излъчвани в праймтайма на телевизиите предимно вечер и в сутрешните емисии.Проектът за рекламите е на обща стойност от около 2,5 млн. евро без ДДС и се финансира по ОП „Регионално развитие“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!