Регионален исторически музей – Бургас и Сдружение „Черноморска Странджа“ подписаха договор за сътрудничество

Традиционната годишна кръгла маса в гр. Ахтопол, организирана от сдружение „Черноморска Странджа“ и посветена на културното наследство на Странджа, се състоя в ограничен състав,  поради усложнената епидемиологична обстановка. Присъстваха инж. Петър Кънев, председател на сдружението и д-р Милен Николов, директор на РИМ – Бургас. Беше направен преглед на осъществените археологически разкопки по южното Черноморие през 2020 г., както и на постигнатите резултати. Обсъдени бяха перспективите за осъществяване на археологически и исторически проучвания в региона на Странджа през 2021 г. в условията на пандемия.

В края на срещата беше подписан Договор за сътрудничество и съвместна дейност между сдружение „Черноморска Странджа“ и Регионален исторически музей-Бургас, в съответствие с нормативните документи в областта на културното наследство. Планира се осъществяването на общи проекти в областта на научната издателска дейност, общи изложби и популяризиране на културното наследство на Странджа.

Срещата се проведе под патронажа на г-н Вълчо Чолаков – Областен управител на област Бургас и на доц. д-р Бони Петрунова, директор на Национален исторически музей – София.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!