Раздадоха над 150 безплатни глюкомера

Над 150 безплатни глюкомера бяха раздадени в Дните на превенция на диабета, приключили вчера. Със собствени  апарати си тръгнаха пациенти, чиято кръвна захар е непостоянна или в гранични стойности. Освен глюкомер,  комплектите им съдържаха още 10 игли, 10 тест-ленти и убождащо устройство. Тридневната акция е по инициатива на  аптечната верига „Фаркол” и фирма „Медимак“, която осигури апаратите.

Инициативата привлече вниманието на стотици бургазлии с желание да разберат дали попадат в рисковата група на пациенти в преддиабетно или диабетно състояние. Специалист разясни на място в 6-те аптеки предимството на това да знаем и редовно да проверяваме нивото на кръвната си захар. Статистиката сочи, че голяма част от диабетноболните не знаят, че всъщност са болни. Тъй като не са диагностицирани, те неглижират някои от изявилите се вече белези на диабета.

Освен консултации, пациентите получиха и ценни указания как работят апаратите, с които да следят стойностите на кръвната си захар. Те измерват изключително лесно, бързо и точно. Това става с леко, абсолютно безболезнено убождане на пръста и почти моментални резултати. Производство са на мултинационалната компания „Джонсън и Джонсън“. Фирма „Медимаг“, която ги предостави, е един от наложилите се представители на медицинска апаратура и консумативи.  Следващата седмица в Бургас ще бъдат доставени допълнителни количества от апаратите за неполучилите ги на място пациенти.

Диабетът не бива да се подценява, подчертават лекари, особено опасни са неговите усложнения. Затова и редовно трябва да се контролират стойностите на кръвната захар. С помощта на фирма „РСР“ акция по безплатно измерване бе организирана в аптечната верига в началото на лятото.

Тези, които държат на качествените грижи за кожата и тялото пък могат да посетят аптеки „Фаркол“ идната седмица, когато ще се проведат интересни демонстрации с вода и натурална кал от Мъртво море.  Подаръци и тестери очакват всички, закупили от продуктите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!