„Радост на брега” става фестивал в Ахелой през август

През месец юни тази година, над 1000 участници от България, Словакия, Грузия, Полша, Чехия, Турция и Италия гостуваха в град Ахелой. Поводът бе Деветият международен конкурс за изкуства „Радост на брега“. Събитието даде възможност на таланти от различни възрастови групи да се представят индивидуално или колективно и да бъдат оценени от компетентно жури. Изявите включваха музика, танц, изобразително и театрално изкуство, литературно творчество и мултимедийни проекти.

Домакинството на Ахелой продължава и през месец август, защото освен състезателен характер, „Радост на брега” има и фестивална част.

В рамките на три поредни вечери участници от България, Беларус, Латвия, Словакия, Румъния и Франция ще забавляват публиката от откритата сцена в градския парк.

Фестивалните концерти ще се състоят от 19.00 ч. в дните от 24.08.2015 г. /понеделник/ до 26.08.2015 г. /сряда/ .

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за 2015 година и се провежда под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков и кметовете на община Созопол и град Ахелой, със съдействието на Община Поморие.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!